Lepaan viinitila Kävimme tänään luokkamme kanssa lepaan viinitilalla. Opimme siellä viinien, siidereiden ja kuohuviinien tekemisestä ja tilan historiasta. Opas kertoi, että tila on vanha navetta. Siellä oli joskus myös emäntäkoulu. Nykyään siellä on pieni kauppa, kahvila ja viinitila. Tilalla on kaksi vakituista työntekijää ja välillä harjoittelijoita. Siellä on myös opiskelijoita jotka harjoittelivat juomien tekemistä. Sesonkiaika on kesäisin, ja silloin siellä käy paljon mökkeiliöitä. Talvisin se ei ole auki ellei sinne erikseen tilaa kierrosta. Tilalla valmistetaan mm. viinejä, kuohuviinejä, liköörejä ja siidereitä. Likööreitä ei myydä tilalla, sillä ne ovat liian vahvoja, vaan niitä saa alkosta tilattua. Miedompia juomia saa kuitenkin ostettua tilalata. He eivät pysty itse valmistamaan alkoholittomia juomia, koska tilalla on niin suuri hiivapitoisuus, että mehut ja limut alkavat käydä. Siksi tila tekee myös paljon yhteistyötä muiden pienyrittäjien kanssa. Esimerkiksi nyt hei...
Hei Jenni, näyttää siltä, että hyvin ovat alkaneet työt hotellin vastaanotossa ja hotellijärjestelmäkin on jo ainakin sisään ja uloskirjautumisten osalta tuttua. Myös aamu- ja iltavuorot ovat tulleet tutuiksi. Kerro vaikka seuraavassa blogissasi, miten ne eroavat toisistaan ja jos vain mahdollista, niin laita blogisi yhteyteen kuvia. Kysy tjk-ohjaajaltasi lupa kuvien ottamiseen ja siihen, mistä kohteista voit kuvia ottaa. Tsemppiä jatkoonkin :) t.Päivi
VastaaPoista