Työhyvinvointi/ruokailu

1. Ruokaympyrästä näkee mitä mitä pitäisi syödä eniten ja mitä vähiten ja mistä lautasmallin pitäisi koostua. Ruokavalion monipuolisuus toteutuu, kun ympyrän lohkoista valitsee vaihdellen eri ruoka-aineita. Eniten kannaattaa syödä ympyrän isoimmissa lohkoissa olevia aineita ja vähiten pienemmissä lohkoissa olevia.
Ruokakolmio kuvastaa eri ruokaryhmien määriä hyvässä ruokavaliossa. Kolmion pohjalla olevia olisi hyvä syödä enemmän ja huipulla olevia vähemmän.

2. Ruoka kolmio auttaa terveellisen ruokavalion koostamisessa ja ympyrä enemmänkin lautasmallin koostamisessa.

3. Jos syö säännöllisin aikavälein se tasaa verensokerin vaihtelua ja ylläpitää vireystilaa ja jaksamista. Se myös pitää ruokamäärät hallinnassa.

4. Hyvä ateriaväli on noin 3-4 tunnin välein ja se on hyvä verensokerin tasaamisessa.

5. Maanantaina söin aamupalaksi kello 7.00 ruisleipää, 9.00 join kahvia ja söin pullan, 11.00 lounaaksi söin banaanin, 15.00 söin välipalaksi croisantin, 16.00 söin päivälliseksi gnocchineita ja klo 21.00 iltapalaksi riisipuuroa

6. Laskin päivittäiseksi energin saamis tarpeekseni noin 2025 kcal

7. En saanut tarpeeksi kaloreita maanantain ruoastani. Aamupalaan olen ihan tyytyväinen. Pullan olisin voinut jättää välistä. Olisin voinut ainakin lounasta lisätä runsaasti, vaikka perunaa, kasvispihvejä ja salaattia. Toiseksi välipalaksi olisi voinut olla jotain terveellisempää, vaikka banaani ja päivälliseen olisin voinut lisätä salaattia. Iltapala oli ihan okei. En syö lihaa siksi en lisännyt sitä ruokiin.

8. Lautasmalli on esimerkki jonka mukaan kuuluisi syödä.
9. Ruoasta kuuluu saada hiilihydraatteja 55-60% (esim. perunaa), vitamiineja (esim. marjoista), kuitua 25-30g vuorokaudessa (esim. kasvikset), rasvaa kokonaisenergiaa noin 30% (pehmeää) ja proteiinia 10-15% (maito, vaalea liha). Suolaa kuuluu syödä enintään 5g vuorokaudessa

10. Huonoinpia hiilihydraatteja on esim. vaaleassa leivässä, huonointa rasvaa on kovat rasvat ja transrasvat, ja huonointa proteiinia on punaisessa lihassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakaspalvelijan ulkoinen olemus

Lepaan viinitila

Tuotekortti